Agenda


Hier vindt u een overzicht van de activiteiten die georganiseerd worden door AKT.    

 

Symposium autisme en vrouwen

Datum: dinsdag 03 april | Entree: € 10,00 | Aanvang: 14.00

Op 4 april organiseerd Akt-Diel het syposium Autisme en Vrouwen.

Woensdagmiddag 4 april
 
13.30 uur    -    Inloop
14.00 uur    -    Opening
Geesje Duursma / Yvonne Zondervan

14.05 uur    -    Lezing
Dr  I.D.C. ( Inge) van Balkom
Camouflage en compensatie: meisjes en vrouwen met autisme
Lezing: 20 minuten
Vragenronde: 15 min

14.40 uur    -    Pauze
15.00 uur    -    INteractieve presentatie meisjes en vrouwen met autisme
Jannie Timmer, gespecialiseerd ambulant begeleider
Renske Kracht, vaktherapeut beeldend
Simone Duursma, ervaringsdeskundige
Monica Twickler, ervaringsdeskundige
 
Locatie:      
Restaurant De Pleats        
Markt 147a                    
Burgum

Aanvang: 14:00 uur
Entree: €10,- p.p.

Reserveer nu kaarten Symposium autisme en vrouwen

Autisme beleefwandeling met Marc Beek

Datum: woensdag 04 april | Entree: Gratis | Aanvang: 19.00 uur

Mijn naam is Marc Beek (51), ik ben getrouwd, heb een kind en woon in Harderwijk (GLD). Ik heb een interessant en plezierig leven gehad met enkele hobbels zoals dat ik na het VWO geen hogere opleiding heb kunnen afronden, bij enkele werkgevers met een arbeidsconflict ben weggegaan en mijn huwelijk op de klippen dreigde te lopen. Nadat ik de diagnose autisme kreeg, kan ik hobbels beter vermijden of beter nemen. Omdat ik van beroep publieksvoorlichter ben zet ik mij graag in om het beeld dat van autisme bestaat in de samenleving, positief te beïnvloeden. Daarvoor werk ik onder andere binnen het programma Vanuit Autisme Bekeken, geef regelmatig lezingen en interviews op persoonlijke titel en heb een Autisme Belevings Wandeling bedacht: een variant op het Autisme Belevings Circuit, maar dan in de natuur. De wandeling heb ik al enkele malen gehouden in de omgeving waar ik woon (de Veluwe).

Autisme Belevingswandeling: krijg inzicht in autisme
Ontdek aan de hand van de omgeving wat autisme voor impact heeft. Tijdens een wandeling van ongeveer twee en een half uur leer je de denkwijze van iemand met autisme begrijpen. Dat komt het inzicht, het begrip en de communicatie tussen mensen met en mensen zonder autisme ten goede.

De wandeling, opdrachten en verhalen kunnen enigszins prikkelend of verwarrend overkomen. De onderdelen van de wandeling zijn dan ook een middel om de impact van autisme te laten ervaren en op een verassende manier naar autisme te leren kijken.

Beleving van diversiteit in de natuur en samenleving
Ieder mens is uniek en dat geldt dus ook voor mensen met autisme. Aan de hand van voorbeelden uit de natuur ontdek je dat de natuur het vanzelfsprekend vindt dat er diversiteit is en daar zelfs mooier van wordt. Door die ruimte voor diversiteit in het dagelijks leven te creëren, wordt de samenleving voor mensen me autisme een stuk vriendelijker.

Opzet van de Autisme Belevingswandeling
Tijdens de wandeling krijg je voorbeelden aangereikt en doe je enkele oefeningen. Tussen de verhalen en oefeningen door is er ruimte om met elkaar te praten. Ontdek Autisme streeft er naar dat elke groep bestaat uit mensen met en zonder autisme, zodat de deelnemers onderling volop ervaringen kunnen uitwisselen. De wandeling wordt geleidt door Marc Beek, ervaringsdeskundig publieksvoorlichter, vrijwillig boswachter en verbonden aan de projectgroep Vanuit Autisme Bekeken van het ministerie van het VWS. Bij grotere groepen gaat een tweede trainer (zonder autisme) mee ter ondersteuning.

Praktische informatie
De wandeling duurt in totaal twee uren. Zorg dus voor prettige wandelkleding en comfortabel schoeisel. Houd hierbij rekening de weersverwachting en neem voldoende drinken mee voor onderweg. De wandeling zal op woensdag 4 April 2018 om 19.00 uur starten vanaf het streekmuseum in Burgum. De kosten voor de wandeling zijn gratis.

Adresgegevens:
Streekmuseum-Volkssterrenwacht Burgum
Menno van Coehoornweg 9  9251 LV Burgum Tel: 0511 465 544 
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur. Vrijdagavond van 19:00 uur tot 22:00 uur.

Aanmelden klik hier

Voor meer informatie klik op de onderstaande links

Autiminds
Ontdek Autisme
Streekmuseum/ volkssterrenwacht Burgum


  Autisme beleefwandeling met Marc Beek

Agenda

Symposium autisme en vrouwen

Lees meer

Autisme beleefwandeling met Marc Beek

Lees meer