Agenda


Hier vindt u een overzicht van de activiteiten die georganiseerd worden door AKT.    

 

Theatergroep Bint speelt Next Level, in gesprek over autisme & puberteit

Datum: dinsdag 25 september | Entree: € 7,50 voorverkoop € 10,00 aan de zaal | Aanvang: 19.30 uur

Klik hier om kaarten te bestellen

Theatergroep Bint ontwikkelde de interactieve avond 'Next Level: in gesprek over Autisme & Puberteit'. Op dinsdag 25 September 2018 om 19.30 spelen wij in de pleats in Burgum een open voorstelling. De voorstelling is tot stand gekomen op basis van ervaringen van ouders, jongeren en professionals.
 
Hormonen die in het rond vliegen, relaties die ontstaan en een lijf wat verandert. Voor veel pubers en hun ouders is dit al lastig genoeg. Voor pubers met Autisme Spectrum Stoornis is het vaak nóg lastiger. Hoe ga je hier als ouder, zorgprofessional of docent mee om?
 
Via korte scènes schetsen wij een herkenbaar en confronterend beeld hoe het er bij gezinnen met een puber met autisme thuis aan toe kan gaan. De situaties zullen herkenbaar zijn, vermakelijk én zullen het gesprek op gang brengen. Na de scènes is er ruimte voor het publiek om te reageren. Het publiek onderzoekt met elkaar wat er wel en niet werkt, wisselt ervaringen uit en komt met suggesties voor de acteurs om de situatie eens anders aan te pakken.
 
Over Bint
Theatergroep Bint bestaat uit de twee theatermaaksters Hetty Willems en Bartelijn Ouweltjes. Hetty en Bartelijn hebben beiden een fascinatie en verwondering voor het gedrag van de mensen om hen heen. Waarom doen we wat we doen? Welke drijfveren bewegen ons? Ze maakten al eerder voorstellingen over autisme en ADHD. In november 2015 wonnen ze de Yarden Afscheidsprijs voor het meest taboedoorbrekende en innovatieve project met hun voorstelling over de dood.

Eerder maakte Theatergroep Bint al de voorstelling ‘Een indiaan in huis’, over de impact van autisme op het gezin. Deze succesvolle voorstelling speelt nog steeds door het hele land, en in de autismeweek 2018 speelde de voorstelling zelfs voor de 100e keer. 

Over autisme
Maar liefst één op de honderd kinderen in Nederland heeft een stoornis in het ‘autistisch spectrum’: onder andere klassiek autisme, asperger of PDD-NOS. Autismespectrumstoornissen zijn ontwikkelingsstoornissen die gekenmerkt worden door beperkingen in sociale omgang, de communicatie en de verbeelding.

Uit het advies wat de Gezondheidsraad in juni 2009 heeft gepubliceerd, blijkt dat de kennis over autisme vaak nog onvoldoende is. Zelfs in beroepsgroepen in signalerende posities zoals leerkrachten of professionals in de jeugdzorg blijkt de kennis onvoldoende. Bint wil met haar voorstelling een bijdrage leveren aan het vergroten van de kennis.
  
De voorstelling is ook te boeken door organisaties of instellingen. Voor meer info kijk op onze website  of neem contact op met Bartelijn Ouweltjes 06 41856352.
Spel: Hetty Willems en Bartelijn Ouweltjes.
Muziek: Tim Driessen
Decor: Eljas van der Meulen
  Theatergroep Bint speelt Next Level, in gesprek over autisme & puberteit

Agenda

Theatergroep Bint speelt Next Level, in gesprek over autisme & puberteit

Lees meer